Ioana Mafteiu, Influencer Educă-Lume: ” Copiii m-au învățat să fiu profesorul care sunt astăzi.”

Ioana Mafteiu sau cum îi place ei să se prezinte ” profesoara de joacă ” este unul dintre Influencerii Educă-Lume cu care ne mândrim.

Pe lângă faptul că este un profesor tânăr cu multe idei noi, este și antreprenor și mama a doi copii minunați.

Am invitat-o să ne povestească cum reușește să le îmbine pe toate și să aibă și o super energie și un vibe pozitiv tot timpul.


Salutări calde! Mulțumim că ne încânți de fiecare dată cu munca ta de la catedră! Spune-ne, te rugăm, cine este omul Ioana, omul din spatele online-ului?

In spatele online-ului sunt mama, soție, șofer, vizionar, cititor, antreprenor, iubitoare de călătorii, sunt OM.


Știm că de cele mai multe ori este o întrebare grea, însă chiar dorim să aflăm răspunsul și de la tine: de ce faci ceea ce faci și ce te motivează să continui?


Da. Mă simt împlinită în etapa mea profesională și personală și învăț să savurez tot ceea ce pot oferi elevilor care trec prin centrul educațional fondat de mine. Mă motivează să continui schimbarea pe care văd că am adus-o în piața educațională din orașul meu, schimbare pe care am văzut-o și o văd în elevii mei.


Ești plină de energie și transmiți un vibe pozitiv! Cum reușești să le îmbini pe toate?


In spatele a ceea ce sunt acum sunt ani de studii dedicate emoțiilor prin lectură, cursuri de psihologie și psihoterapie unde am învățat să mă bucur de mine si de viață, iar cu unele lucruri am venit pe lume si doar “le-am șlefuit”.

Știm că ești mămică și ne-ar plăcea să aflăm de la tine care este secretul pentru a-ți menține starea de bine când toate parcă o iau razna.


Sunt mama copiilor mei, dar am noroc că fiecare copil are doi părinți. Astfel soțul meu este foarte implicat în creșterea lor, mă susține și mă ajută ca să pot continua ceea ce imi aduce bucurie si împlinire: prezentă printre copii. Am organizat bunicile să ne ajute cu treburi casnice: spălatul, călcatul, gătitul, astfel timpul rămas să fie împărțit între muncă și familie.

Profităm de una dintre bunici și o dată la câteva săptămâni o facem bunică de doi nepoți pentru câteva ore și fugim la restaurant să ne amintim să fim și pentru noi doar ca un cuplu, chiar si pentru 1-2 ore.


Ești foarte implicată în proiectele educaționale. Cum ar arăta școala ideală?

Școala ideală e simplă și se simte vibrația si energia bucuriei învățării încă de la ușa de la intrare.


Ne place să învățăm mereu ceva nou! Ce putem învăța de la tine?


Învățați să îndrumați copiii spre visurile lor! In clasa a opta știam că vreau să devin învățătoare, dar am ales un liceu cu profil real pentru a mă face IT-istă la multinationala unde visam sa am venit mare si stabil, multe beneficii si o viata linistita. Inima mea a zburat spre sala de clasa si inca din liceu am fondat centrul educational pe care il am, iar abia la facultate am ajuns sa studiez materii care imi aduceau bucurie si valoare. Banii nu au contat pentru mine. Sunt un copil dintr-o familie simpla care a facut eforturi pentru a ma creste si mi-am dorit o viata la multinational sa am mai multe posibilitati pentru copiii mei. Am ajuns din educatie si antreprenoriat sa am tot ce imi doresc. Lumea m-a descurajat si mi-au spus ca voi fi muritoare de foame, dar am ajuns mai sus decat as fi putut gandi vreodata.Care este jocul tău preferat?


Jocul meu preferat e Masina de spalat cu complimente.


Ce te-au învățat copiii tăi?

Copiii m-au învățat să fiu profesorul care sunt astăzi. Cu o mare atenție la nevoile lor, bucuriile lor și la obiectivele pe care le aveam de atins am reușit să fiu un profesor iubit cu rezultate frumoase în rândul elevilor.


Îți mulțumim pentru timpul și răspunsurile oferite! Unde pot citi oamenii despre tine?

Oamenii mă pot găsi pe pagina mea de Facebook , Instagram sau pe blogul meu.
168 views1 comment