Micul cetățean: ne-am creat propriul certificat

Azi am vorbit la educatie civica despre "micul cetatean". Am aflat ca avem un certificat de naștere, l-am analizat și discutat: numele și prenumele nostru, adresa, sexul, locul și data nașterii, de ce e important sa avem un certificat/o carte de identitate etc.

Am vorbit despre datele personale și de sa nu impartasim codul numeric personal cu oricine.

Apoi ne-am creat propria carte de identitate valabila în statul Megapolis, statul creat de noi, document care atesta faptul ca suntem cetățeni în acest stat.

Acesta este exercițiul lor: sa nu piardă sau sa deterioreze documentul, un exercițiul bun pentru atunci când vor fi mari și vor avea multe acte de păstrat la loc sigur.

Tot astăzi am creat stampila, dar și moneda statului: megapoliși (1 megapolis= 1 o bulina) Primesc buline pentru faptul ca au lucrat, si-au făcut temele, au citit, au respectat regulile statului șamd iar pe 15 in fiecare luna își vor numara salariul și își vor putea cumpăra diverse lucruri de la magazinul megalopian, în funcție de cati megalopolisi au:pot cumpăra un exercitiu în minus la tema, o zi președintele clasei, o tema în minecraft etc.

Mi-am făcut și eu carte de identitate, poate îmi cumpăr și eu ceva pe 15!13 views0 comments

Recent Posts

See All