Pe urmele lupilor- Joc de matematică pentru clasa a patra
Îmi place să folosesc Canva, mai ales de când am aflat că există și varianta premium gratuită pentru profesori (poți afla mai multe de aici), fiindcă poți crea foarte ușor jocuri interactive pentru materii care poate par plictisitoare.

Având clasa a IV-a, am căutat un joc de matematică atractiv, care să le stârnească un pic curiozitatea și să îi facă să își dorească mai mult.


Joc de mateamatică: Pe urmele lupilor

Subiectul: Adunarea și scăderea numerelor naturale 0-1.000.000

Tipul: consolidare (online)


Cum ne jucăm?

  1. Vizionăm acest filmuleț despre lupi și aflăm mai multe despre lumea lor mirifică

  2. Distribuim jocul creat în Canva (îl poți accesa sub formă de prezentare dacă apeși pe acest link sau îl poți descărca PDF mai jos)

  3. Primul slide este despre a descoperi și mai mult din lumea lupilor care trăiesc în parcul Yellowstone. Lăsați-i să acceseze internetul și să descopere singuri rezultatul.

  4. Următoarele slide-uri sunt cu probleme care au legătură cu videoclipul vizionat, așa că e bine dacă facem trimitere și la videoclip din când în când.

  5. Lăsați-vă imaginația să curgă. Pot fi pădurari, exploratori, oameni de știință, puteți crea jocuri pe baza problemelor prezentate etc.Descarcă de aici jocul în format PDFPe urmele lupilor
.pdf
Download PDF • 85KB

87 views0 comments