Primul debate la clasa a III-a

Am avut astăzi prima dezbatere din anul acesta școlar. “Sunteți de acord cu faptul ca prințesa voia sa stea numai cu nasul in carte și nu dorea sa se joace cu prietenii?” Cele doua echipe au fost minunate! Au argumentat excelent, și-au așteptat rândul și au recunoscut când echipa adversa a avut un argument bun. Pur și simplu minunat! Am lucrat așadar la argumentare orală, lucru in echipa, recunoașterea meritelor și ascultarea punctului de vedere chiar de suntem in dezacord.

La matematica am lucrat la cifrele romane: am aflat ca romanii foloseau oasele animalelor pentru a scrie și/sau pentru a forma cifre/numere, așa ca azi am transformat scobitorile in oase și am realizat cifrele ca pe vremuri.

Au primit și o provocare sănătoasă: mușcă dintr-un fruct de fiecare data când reusesti sa realizezi o cifra romană (fără competiție, fiecare a putut așa sa observe cu atenție cât de mult, atent și bine lucrează și s-au apreciat singuri).

Sunt mândră de ei! Pe lângă toate acestea, astăzi mi-au cerut ei, mie, teme. De fapt...nu mie, ci au cerut sa dam la “Roata temelor”, care e cea mai așteptata parte din zi!

Azi au de scris cu caietul întors pe dos. Vedem mâine ce va fi!


6 views0 comments

Recent Posts

See All