Raluca Stancu, Influencer Educă- Lume: ”Am ales să fiu educatoare pentru că nu vreau să îmbătrânesc”

Profesorii tineri sunt valoroși. Au idei, gânduri, inițiative, dorințe, emoție, dar mai mult decât atât: există. Ne dorim să vi-i prezentăm, să vă bucurați de ei, să vă inspirați și poate să găsiți ceva ce puteți aplica la clasă sau chiar în fața de zi cu zi.

Pe Raluca o cunoaștem de pe TikTok, acolo unde a cucerit o mulțime de oameni prin felul ei natural de a fi, prin sinceritate și asumare.

Raluca Stancu este educatoare în Hațeg, are 25 de ani și este influencer de educație sau unul dintre oamenii educă-lume, cum ne place nouă să îi spunem. Am invitat-o la o vorbă, iar ea ne-a răspuns la curiozități.
Salutări calde! Mulțumim că ne încânți de fiecare dată cu munca ta de la catedră! Spune-ne, te rugăm, cine este omul Raluca, omul din spatele educatoarei?

Bună, vă mulțumesc pentru invitația de a vorbi aici! Raluca este o simplă femeie, căreia îi spuneam fetiță până mai acum vreo câțiva ani. Un om simplu cu dorințe, suferințe, îngrijorări, dar un om care se expune, poate, de zece ori mai mult decât o altă persoană.Știm că de cele mai multe ori este o întrebare grea, însă chiar dorim să aflăm răspunsul și de la tine: de ce educatoare?


Educatoare pentru că... e cel mai frumos! Ce răspuns pueril, dar e al naibii de greu și e fiecare zi o provocare. Am ales educatoare pentru că nu vreau să îmbătrânesc niciodată, vreau în schimb să mă joc toată viața.


Ești asumată și ne place asta! Cum reacționează oamenii când le spui că ești educatoare?

Mulți mi-au spus că nu se potrivește cu mine și ceea ce eu prezint, cred că ceea ce nu înțeleg oamenii este că educatoarele/învățătoarele/profesoarele nu mai sunt ca pe vremuri. Avem si noi dreptul la o viață înafara școlii sau a grădiniței.Nu numai că ești asumată în mediul online, dar și inspiri multă lume să aibă încredere în cine sunt. Care este visul tău cel mai mare?

Visul meu cel mai mare este sa pot inspira cât mai multe fete la început de drum și să mă audă așa în spatele lor zilnic spunându-le că se poate și pentru asta o să fac tot ce îmi stă în putință să ajung la oameni. Un alt vis al meu este ca în viitor să îmi deschid un outlet cu haine mișto. Până la urmă de la cine să cumperi, dacă nu de la Regina Second-Hand.


Știm că ai scris și publicat o carte, care se numește ”Despărțirea”. De unde a pornit ideea de a scrie? Unde putem găsi cartea ta?

Ideea de a scrie a pornit dintr-o necesitate de a mă vindeca de suferință și a trece peste o despărțire care mi-a marcat o perioadă din viață. Acum când mă uit în spate îmi dau seama că am ales corect și am ajutat alte persoane să se iubească pe ele și sunt mândră de asta.

Cartea se poate comanda momentan doar de la mine de pe instagram, urmează anul acesta să evoluez și pe această parte.Ne place să învățăm mereu ceva nou! Ce putem învăța de la tine?

Nu îmi place să mă laud, dar cred că dacă vrei să vezi cum este o viață cu bune și cu rele a unei educatoare poți învăța să faci față alături de mine provocărilor de zi cu zi. Îmi place să cred că ajut oamenii să fie mai optimiști.Ce faci când simți că nu mai poți?

Mă pun în pat, scriu în jurnal, mă disec, vreau să știu de ce simt ceea ce simt. Merg pe jos, mă plimb mult să pot discuta cu mine, mai nou merg la terapie.


Care este activitatea ta preferată de la grădiniță?

Activitățile liber alese, locul unde lucrăm pe centre. Efectiv, mă bucură să văd cu câtă încântare lucrează copiii sub supravegherea mea, dar cu imaginația lor. Mereu spun lăsați copiii șă creeze!Îți mulțumim pentru timpul și răspunsurile oferite! Unde pot citi oamenii despre tine?

Eu vă mulțumesc că v-ați gândit la mine pentru acest interviu. Oamenii mă pot căuta pe Instagram unde postez zilnic tot ce fac și încerc să aduc un content de calitate. Dacă sunt oameni interesați de haine, activități de la grădiniță sau daily cu viața mea, mă pot căuta pe tik tok cu numele Raluca Stancu.


177 views0 comments