Vera, Math Wizard și Influencer Educă-Lume. Cea mai sigură rețetă pentru a îndrăgi matematica

O cunoaștem astăzi pe Vera, Math Wizard cum ne place să îi spunem și cea care traduce matematica pentru noi.

Pe Vera am descoperit-o în online, acolo unde a adunat o comunitate de elevi, profesori și adulți ce își doresc să înțeleagă mai bine matematică, dar și educația.

Astfel că am invitat-o la un interviu, în care să ne spună mai multe despre cine este, ce face și de ce face totul cu atât de mult drag!Salutări calde! Mulțumim că ne încânți de fiecare dată cu munca ta de la catedră! Spune-ne, te rugăm, cine este omul Vera, omul din spatele online-ului?

Bună, tuturor! Numele meu este Vera si astăzi bănuiesc că o să vorbim despre mine. Îmi place să mă descriu ca un copil într-un trup de adult care încă mai are de explorat și învățat.


Știm că de cele mai multe ori este o întrebare grea, însă chiar dorim să aflăm răspunsul și de la tine: de ce îți place matematica?

Matematica a fost cu mine pretutindeni şi a ajuns să facă parte din viaţa mea de zi cu zi încă de când eram mică. Părinţii mei au insistat să mă înveţe tabla înmulţirii înaintea tuturor colegilor mei şi îmi puneau întrebări mai mereu legate de operaţii cu numere în diferite contexte. Am devenit astfel o elevă care se remarca la şcoală şi îmi plăcea ora la care ştiam că nu dau greş niciodată. Cumva, faptul că mă pricepeam la asta, m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil.


Matematica este astăzi zona mea de confort. Mi-e bine cu ea, suntem prietene apropiate şi mă ajută să rezolv orice problemă din viaţa mea de zi cu zi. Mi-a structurat gândirea, m-a ajutat să privesc obiectiv orice obstacol şi mi-a oferit un avantaj social.Cum a început povestea ta în online? Care a fost scopul principal?

În primul an de pandemie am identificat un gol. Am vrut să ajut elevii care nu aveau acces la un profesor în mediul online sau la resursele necesare pentru a se pregăti la matematică.Întrebările mai dificile sunt de cele mai multe ori cele care ne fac să ne dorim o schimbare. Așadar, de ce crezi că mulți fug de matematică?

Matematica nu este camera în care păşeşti şi senzorul de la uşa face ca lumina să dezvăluie toate secretele încăperii. Mai degrabă, matematica e ca un labirint cu lanterne la fiecare colţ. Pentru a descoperi misterele ei ai nevoie de răbdare şi efort susţinut. De aici şi problema cu matematica.


Un alt lucru care îi face pe elevi să nu exceleze la matematică este mitul răspândit de generaţii întregi care spune că la matematică nu trebuie să înveţi, că totul e logic. Lucrurile devin logice abia după ce există o fundaţie solidă construită din teorie şi multe exerciţii. Imaginea de ansamblu are foarte mult sens la final, dar e greu să ghiceşti tabloul final doar din câteva bucăţele de puzzle.

Ne place să învățăm mereu ceva nou! Ce putem învăța de la tine?

Fac paste bune cu fructe de mare. Oricând sunt dispusă să îmi împărtășesc secretele culinare 😂


Ce faci când nu mai ai energie?

Dorm. Țin foarte mult la odihna mea și anulez de multe ori planurile pe care le am dacă sunt obosită.


Spune-ne care este cea mai sigură rețetă pentru a îndrăgi matematica?


Pasul 1: Regulile de calcul. Pentru a stăpâni acest capitol e nevoie de multe (şi dese) exerciţii.

Pasul 2. Înţelegerea contextului şi a modului în care fiecare capitol se leagă de celelalte. Necesar aici este să cunoaştem bine teoria că să putem realiza o imagine de ansamblu.

Pasul 3. Explorează. Fii curios! Descoperă şi ramuri pe care nu le acoperim în programa şcolară.Îți mulțumim pentru timpul și răspunsurile oferite! Unde pot citi oamenii despre tine?

Multumesc si eu! A fost o plăcere! Mă puteti găsi pe Instagram: @verapeinsta2 si pe Youtube: VeraPeYoutube


199 views0 comments