Wellbeing la locul de muncă: Atelier cu Beatrice Lupu

Seara de 23 februarie a fost marcată de un eveniment special: am desfășurat ultimul atelier pentru starea de bine a profesorului din Luna Sănătății Mintale. Beatrice Lupu ne-a povestit despre cum putem diminua stresul și ce putem face pentru a ne simți mai bine.


Înainte de a vă prezenta câteva tehnici de relaxare, vă recomandăm să pregătiți lângă voi o foaie de hârtie și să răspundeți la următoarele întrebări:

În ce momente din viața ta te-ai simțit stresat?

Cum se simte stresul?

Cum ne dăm seama că suntem stresați?

Ce e de făcut în momentele în care ne simțim stresați?


Beatrice ne-a împărtășit câteva tehnici prin care ne-am putea diminua stresul și recăpăta energia:  1. PRACTICA S.T.O.P.


S - Stop, oprește activitatea. Lasă corpul să intre în nemișcare.

T - Trage o gură de aer. Respiră profund, abdominal, de trei ori, apoi lasă respirația să revină la ritmul ei natural.

O - Observă ce se petrece în jurul tău, la suprafața ta, apoi în tine. Nu trebuie să mergi nicăieri, nu ai nimic de făcut.

P - Perspectivă, posibilități. Alege modul în care te raportezi la experiența ta acum. Dintr-un spațiu de „A FI”, se naște un „A FACE” conștient și asumat.


  1. Vindecare prin sunet - Efectul muzicii asupra noastră este uluitor! Când te simți stresat, pune o melodie preferată și lasă-te încărcat de energie!


  1. Activitatea fizică - Orice tip de mișcare are un efect pozitiv deosebit pentru trupul și sufletul tău! Chiar și atunci când te simți obosit și nu îți place deloc ideea de a face sport, 5 minute de stretching sunt binevenite!


  1. Cititul - Este cunoscut efectul terapeutic al cititului! Când te simți copleșit de probleme și ești stresat, bucură-te de o carte bună! Te vei simți mai bine!


A fost un eveniment plin de emoție, liniște și recunoștință! Ne revedem în luna martie cu noi ateliere interesante, menite să te dezvolte personal și profesional!


13 views1 comment